Egészségbiztosítás

A parlament adómentessé tette az egészségbiztosításra fordított béren kívüli juttatást. A jövőben várhatóan jelentősen növekedni fog a kiegészítő biztosítások iránti kereslet. Amit mostanáig saját zsebből kevesen engedtek meg maguknak, azt a jövőben a vállalati bónuszból, vagy a cafetérián belül sokan megtehetik.

A biztosítók számra ez egy új terület, ráadásul nagyon érzékeny terület, a maga bonyolult jogi és finanszírozási szabályaival. Feltehetően két hibát követhetnek el: ha nem lépnek be erre a több tízmilliárdos piacra, vagy ha belépnek, de nem veszik komolyan az ezzel járó kockázatokat és nehézségeket. Az egészségügy a gyógyításról szól, de vannak benne elkerülhetetlen tragédiák és elkerülhető műhibák is. Ha egy biztosító nem köt olyan szerződéseket (egyfelől a szolgáltatókkal, másfelől a biztosítottakkal), amelyekkel ezeket az eseteket megfelelően tudja kezelni, akkor a pénzének egy része, és a sok év alatt felépített jó híre is elúszhat. Hasonlóképpen: ha a biztosítási csomagot túl szűkre szabja, alulmaradhat a versenyben, ha túl tágra, akkor veszteséget termel.

A magánbiztosítónak ki kell dolgoznia azokat a szabályokat, amelyekkel az igénybevételt korlátok között tudja tartani. Ez viszont mind speciális tudást és megfontoltságot igényel.

A HealthCapital teljes körű tanácsadást nyújt biztosítóknak, hogy a piacra lépésük eredményes legyen.